Cannondale si chce udržať Sagana a hľadá sponzora

10.10.2013 Celý región

Miláno 10. októbra (TASR) - Cyklistický tím Cannondale by sa mohol v najbližšej dobe spojiť s ruským miliardárom Olegom Tinkovom a získať tak financie, aby si zaistil služby slovenského pretekára a lídra stajne Petra Sagana, ktorého súčasná zmluvu vyprší v roku 2014.

Ako uvádza portál cyclingnews.com, Cannondale momentálne rokuje s Tinkovovou spoločnosťou Tinkoff, ktorá by podľa jeho informácií mala sponzorovať tím sumou sedem miliónov eur. Ruský podnikateľ už medzičasom potvrdil, že ukončil spoluprácu s tímom Bjarne Riisa Saxo-Tinkoff a našiel si nový. "Teraz mám svoj tím. Mám dobrých partnerov. Bližšie informácie prinesieme čoskoro. Želám všetko dobré pretekárom Saxo-Tinkoff," uviedol prostredníctvom sociálnej siete Twitter.

Manažér Cannondale Roberto Amadio zatiaľ informácie o spolupráci nepotvrdil. "Stále rokujeme s možnými sponzormi, no nemôžem nič povedať, pretože sme zatiaľ nič nepodpísali. Tinkoff môže byť jedným z nich," povedal pre cyclingnews.com.

"Vo WorldTour je osemnásť tímov a stavím sa, že všetky z nich by chceli mať Petra Sagana vo svojich zostavách. Je prirodzené, že pred sezónou 2015 bude v centre záujmu. Doteraz sme s ním veľmi dobre spolupracovali a dáme mu ponuku aj do budúcnosti. Bude len na ňom, ako sa rozhodne. Neviem prečo by nemohol pokračovať u nás. V tomto tíme vyrástol a tím pre neho aj posilňujeme. Samozrejme, je tam aj ekonomický aspekt, no som presvedčený, že zostane s nami," pokračoval.

Amadio zároveň potvrdil, že v tíme ostanú aj v nasledujúcej sezóne skúsený Ivan Basso, pretekár pre klasiky Moreno Moser a špurtér Elia Viviani. Cannondale navyše získal aj štyroch nováčikov vrátane majstra sveta do 23 rokov Slovinca Mateja Mohoriča.
 

Vyberte región